Bakaláři

Exkurze Hyundai Nošovice a Marlenka Frýdek–Místek

V úterý 14. června se žáci devátých ročníků zúčastnili exkurze v závodě na výrobu automobilů Hyundai v Nošovicích a žáci 4.A a 5.B do výrobního závodu na výrobu dnes již známých dortů Marlenka. Vzhledem k tomu, že se jednalo o velkokapacitní autobus byla volná místa právě nabídnuta žákům I. stupně.

V 8.00 hodin byla zahájena exkurze v Hyundai Nošovice, kde si žáci mohli vyzkoušet vystavená vyráběná vozidla právě v této automobilce. Alespoň na okamžik se stali majitelé a řidiči vystavených vozů . Po úvodu zhlédli v místním kinosále film o historii a základech automobilky, o jejich sériové výrobě, kde všude se tato auta vyrábějí a kde se s nimi mohou setkat zákaznici. Poté jsme nastoupili do připravených „vláčků“ a jednotlivé haly ,kde probíhá výroba jsme si s komentářem projeli. Žáci byli ohromeni ohromnou robotizací ve výrobě a exkurzi kladně hodnotili.

Ti “menší“ byli velmi spokojeni s prohlídkou vyhlášené arménské sladké speciality. V závodě se dozvěděli proč se tyto laskominy vyrábějí u nás v Česku, jak je to s výrobou a jak je chráněná v „rodinné tradici” receptura. Poté se obě skupiny spojily a pokračovali jsme s prohlídkou frýdeckého zámku, kde si žáci mohli prohlédnout vystavené expozice.

Nejen žáci, ale i paní učitelky Mgr. Machytková a Mgr. Doležalová kladně zhodnotili tento netradiční výukový den.

Mgr. Petr Poláš