Bakaláři

Příměstský tábor ŠD – 1.turnus

I letošní prázdniny odstartovaly příměstským táborem školní družiny. Tábor probíhal formou jednodenních výletů a zúčastnili se jej žáci z 1.stupně. První den děti navštívily ostravskou zoologickou zahradu, prohlédly si všechny výběhy se zvířátky, zasportovaly si na hřištích a prohlédly si rozkvetlý botanický park.

Na druhý výlet jsme se vydali do Kravař, kde jsme si užili vodní odpoledne v Aquaparku Kravaře. Všechny děti si vyzkoušely místní atrakce, tobogán, vířivku, kolotoč i houpačku a na závěr jsme poobědvali v místní restauraci Buly, přímo u ledové plochy.

Poslední akcí prvního turnusu byla návštěva olomoucké Pevnosti poznání, kde jsme si prohlédli všechny místní expozice – Do historie!, Světlo a tma, Živá voda a Rozum v hrsti. Na závěr jsme ještě v místním planetáriu shlédli film 3-2-1 start! Po obědě jsme se prošli historickým centrem Olomouce, prohlédli si olomoucké kašny, orloj a morové sloupy. Krásné odpoledne jsme zakončili v prvorepublikové cukrárně Mahler, kde jsme ochutnali vynikající zmrzliny.

Všem dětem přejeme, aby si užily krásné dny letních prázdnin,

Kateřina Jiranová, Pavlína Kantorová a Jiřina Vojkovská.

Všechny fotky z 1.turnusu příměstského tábora ŠD můžete vidět zde:

https://sdvolgogradska.rajce.idnes.cz/Primestsky_tabor_SD_1.turnus/