Bakaláři

Exkurze do Prahy

Dne 16. 6. 2022 se 69 žáků 8. a 9. ročníku vydalo se svými třídními učiteli spolu s Mgr. Petrem Polášem, hlavním organizátorem, na zeměpisnou exkurzi do hlavního města ČR.

Cesta započala nástupem do rychlíku v Ostravě – Svinově již v 6.22 hodin, za necelé čtyři další všichni dorazili do Prahy na hlavní nádraží, odkud se pěšky s průvodcem cestovní kanceláře vydali kolem Jeruzalémské synagogy, Jindřišské věže, Prašné brány a Obecního domu na Staroměstské náměstí. Po krátké přestávce doplněné výkladem průvodce cesta pokračovala Pařížskou ulicí kolem Rudolfina až k vltavskému nábřeží do přístaviště. Zcela jistě byla zpestřením této exkurze následná zhruba padesátiminutová plavba lodí doplněná výkladem. Poté opět „po vlastních“ Dvořákovým nábřežím kolem Rudolfina na Karlův most, strmě stoupající Nerudovou ulicí až na Pražský hrad. Se zaujetím všichni navštívili prostory katedrály sv. Víta, Vladislavský sál Hradu, Zlatou uličku, v níž i přes značnou únavu někteří znatelně zrychlili krok, aby co nejdříve dorazili na zastávku metra Malostranská. Odtud pouze tři zastávky k Muzeu a konečně vytoužený, plánovaný rozchod na Václavském náměstí a občerstvení dle představ každého účastníka. V půl šesté sraz u sochy sv. Václava, společné foto všech a svižným tempem na hlavní nádraží.

Rychlíkem z Prahy těsně po šesté už všichni osmáci a deváťáci se svými třídními mířili k Ostravě. Cesta se sice trošku protáhla kvůli pětačtyřicetiminutovému zpoždění vlaku, nicméně do cíle krátce po

půl jedenácté dorazili všichni. Snad spokojeni, i když značně znaveni. 🙂

Organizátor akce: Mgr. Petr Poláš

Pedagogický doprovod: Mgr. Hana Zemanová, Mgr. Eva Lembasová, Mgr. Jaroslav Giecek, Mgr. Hana Najšelová

Účastníci: 69 žáků ze tříd 8. A, 8. B; 9. A, 9. B