Italská kuchyně je chutná, zdravá, lehká a jednoduchá na přípravu – považována za jednu z nejlepších na světě. Touto kuchyní se inspirovalo mnoho a mnoho dalších. Těšit se v ní můžeme na různé druhy masa a ryb, zeleninu (uvařenou na mnoho způsobů), těstoviny (Itálie se může pyšnit více než 400 druhy), nádivky, zmrzliny (italské zmrzliny jsou považovány také za jedny z nejlepších), dezerty. Podle množství zemědělských plodin se dělí na tři skupiny: severní, střední a jižní.
Neodmyslitelnou součástí pokrmů je koření, používají se hlavně bylinky, jako je oregano, bazalka, česnek, mořská sůl a saturejka. Jen tak získají italská jídla svou charakteristickou chuť a vůni. Italská kuchyně se neobejde ani bez olivového oleje, který musí být navíc extra panenský, tedy za studena lisovaný z pravých italských oliv. Oblíbenými dochucovadly jsou také ochucené octy, jako třeba vinný ocet – nejznámější je balsamico. Nesmí chybět ani pesto, což je světoznámý bazalkový přeliv na těstoviny. Často se používají také konzervované produkty, jako loupaná a sušená rajčata nakládaná v oleji, sušené či nakládané houby. Z Itálie však pochází také stovka druhů vynikajících sýrů, mezi něž patří například parmazán (Parmigiano-Reggiano), Grana Padano, Gorgonzola, mozzarella, ricotta či mascarpone.
Vážení zákonní zástupci a žáci,
z důvodu změny SSL certifikátu a certifikační autority na našem serveru došlo ke změně URL odkazu webové služby Bakaláři. Na webových stránkách školy je samozřejmě nastaven nový funkční odkaz, nicméně pokud využíváte mobilní aplikaci Bakaláři, je zapotřebí tuto změnu provést ručně. Nejjednodušším způsobem je smazat a znovu vytvořit profil v aplikaci.
Aby pro Vás byla změna co nejsnazší jsme pro Vás připravili návod, který naleznete zde Odkaz na návod.
Velmi se Vám omlouváme za způsobené komplikace a děkujeme za pochopení.
V případě komplikací volejte na 720 843 925.