Bakaláři

Erasmus + Mobilita v Česku 2022

Dnešním dnem u nás ve školce odstartoval mezinárodní projekt s názvem “ Music no limit”

Během nedělního odpoledne a noci, jsme si postupně vyzvedli návštěvu z Turecka a Rumunska, se kterými jsme se dnes oficiálně ve školce přivítali, prohlédli si MŠ, ZŠ, i nejbližší okolí, zahraniční učitelé jsme seznámili s prací našich učitelů a specifikacemi českého vzdělávacího systému. Poté se společně vydali vyhlídkovou jízdou doubledeckerem navštívit Ostravskou ZOO.

I přes vydatnou dešťouvou průtrž, která nás v ZOO potkala, se velmi těšíme na další společné zážitky… a že jich před sebou ještě máme spousty.

Další den s naší zahraniční návštěvou jsme měli opravdu nabitý program 💪.

Dopoledne jsme se seznámili s tradičním českým tancem mazurkou, kterou jsme si nakonec všichni i zatancovali. Vyrobili jsme si tradiční český hudební nástroj Famfrnoch (a ano, vůbec nikomu nevadilo, že se používá hlavně v období Vánoc 😎😄) a dopolední program jsme zakončili hrou na Boomwakery, které měly obrovský úspěch – a v rytmu bouchnout? – to je teprve věda 😄

Odpoledne byl připraven program – prohlídka Dolní oblasti Vítkovice – pro děti návštěva nejen Dětského světa a dospěláci se šli v klidečku “cournout” centrem města.

Krásný den 😊

Náročný den – celodenní výlet.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Pustevny s tradiční Valašskou Kyselicou a Stezka Valaška s nádherným výhledem (počasí jako na objednávku 😍)

A to nebylo vše😎

Po krásně prosluněném dni venku v přírodě nás ještě čekala zkouška našich Mrňousků na zkušebně. Nikdo nevěděl co se bude dít, ale rozhodně všichni odcházeli nadšeni a minimálně děti si “nákupní seznam ovoce” prozpěvovaly i cestou domů 😄. Po zkoušce si děti ve skupinách navrhly vlastní hudební plakát.

Moc děkujeme Dětské sborové studio Ostrava-Jih za azyl a parádní ukázkovou hodinu s těmi nejmladšími členy – Mrňousky

Dnes jsme parádně vymóděni navštívili Dům kultury a úžasný nový workshop Janáčkovy filharmonie s názvem “ Fouká, nefouká”. To bylo nácviku a vyměňování foukátek😄.

Vše jsme si mohli vyzkoušet🙂.

Po obědě už na dospěláky čekal průvodce v Dolní oblasti Vítkovice a kafčo na Bolt Tower. S dětmi jsme se vydali procházkou přes Bělský les až k Lesní školce, kde se pořádně vyřádily. A večer? Společná slavnostní večeře s rodiči dětí ve Stačena Pub. Následovalo rekapitulování celého pobytu, předávání dárečků, vzpomínkových předmětů a certifikátů.

Poslední den mobility Erasmus+ v České republice jsme strávili v naší školce. Se všemi zúčastněnými jsme zhodnotili mobilitu v ČR, zopakovali nabité vědomosti o naší zemi a v závěru diskutovali o českém vzdělávacím systému. Poté jsme si s dětmi společně zazpívali a zatančili 🙂.

Po malé svačince jsme se všichni rozloučili a našim přátelům z Rumunska a Turecka jsme popřáli šťastnou cestu domů.

Velice se těšíme na další společnou mobilitu, která se uskuteční v Turecku. 🙂