Bakaláři
skákací hrad

Zahradní slavnost MŠ 2021

Poslední pátek školního roku 2020/21 byl v MŠ “Pastelka” ve znamení velkého očekávání. Odpoledne měl odstartovat první ročník Zahradní slavnosti. Počasí předchozích dnů i dopoledne dne samého této akci příliš nepřálo, nicméně po poledni déšť ustal, mraky se rozestoupily. Učitelé s úlevou a nadšením avizovali na sociálních sítích: “V 16:30 startujeme!”

Na ploše celé zahrady byly připraveny atrakce i hry pro děti, ohniště na opékání, odpočinkové zóny a bufet pro rodiče i rodinné příslušníky. Vítáni byli všichni, kdo si chtěli užít pohodové odpoledne. Maminky, tatínkové, babičky, dědečci, tetičky i strýčkové připravili úžasný piknik, ze kterého si vybral i ten nejmlsnější jazýček. Pohoda se šířila i do širokého okolí a dvě a půl hodiny všem utekly jako voda.

Nikomu se nechtělo domů, nicméně úderem dvacáté hodiny ovládly školní zahradu mocné síly, které v prostoru strpěly pouze předškoláky a jejich učitele. Ti s postupujícím soumrakem hledali ztracený poklad a ve chvíli, kdy zapadl poslední sluneční paprsek, usedli k obřadnímu ohni. Povolána z hlubin vědění, navštívila je sama Moudrost, po jejímž příchodu děti slavnostně odříkali slib a poklekli, aby byli prohlášeni za pravé školáky.

Události celého dne znavily všechny děti i dospělé natolik, že po odchodu Moudrosti uhasili obřadní oheň. S nadšením ve školce roztáhli své spacáky, zachumlali se a při poslechu pohádky odešli do říše snů…

skákací hrad
jídlo
pastelka
bubliny
oheň
třičko MŠ Pastelka
dárek